Ілюстрація REUTERS

Популярний месенджер Telegram погодився передавати особисті дані користувачів, підозрюваних у тероризмі, правоохоронним органам.

Про це йдеться в новій політиці конфіденційності месенджера. Однак для цього, правоохоронці повинні мати відповідне рішення суду.

Читайте такожTelegram створив сервіс для зберігання даних користувачів

Відео дня

"Якщо Telegram отримає розпорядження суду, яке підтверджує, що вас підозрюють у тероризмі, ми можемо розкрити Вашу IP-адресу та номер телефону відповідним органам", - йдеться в одному з пунктів оновленої політики конфіденційності.

Там уточнили, що поки таких випадків не виникало. Про всіх подібні прецендентаи повідомлятимуть кожні півроку у звіті про прозорість Telegram.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня суд задовольнив позов Роскомнадзора про блокування месенджера на території Росії за відмову надати ФСБ ключі шифрування повідомлень.

Спроби заблокувати месенджер супроводжувалися блокуванням сервісів Google, Facebook, Twitter, а також росиийских "Яндекса", "Вконтакте" і "Одноклассники".

Незважаючи на всі спроби Роскомнадзора, 28 серпня стало відомо, що Telegram частково відновив роботу у Росії, однак у відомстві запевняють, що як і раніше обмежують доступ до месенджера.