Запуск 'Січ-2-30' стане першим кроком до створення українського орбітального угруповання супутників — віце-прем'єр-міністр Уруський

Запуск супутника дистанційного зондування "Січ-2-30", намічений на грудень, стане першим кроком до створення українського угруповання супутників на навколоземній орбіті.

Про це в Facebook повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський за підсумками наради в КБ "Південне".

За даними Державного космічного агентства України, підготовка до запуску "Січ-2-30" ведеться згідно з генеральним графіком. Резервна дата - січень 2022 року. Як повідомив Уруський, запуск супутника стане першим кроком у реалізації загальнонаціональної цільової науково-технічної космічної програми на 2021-2025 роки. Документ знаходиться на погодженні і найближчим часом може бути винесений на розгляд Кабміну.

Відео дня

Зазначимо, що КБ "Південне" навесні 2021 року уклало контракт на виведення на орбіту супутника "Січ-2-30" з європейською компанією ISILAUNCH з Нідерландів, яка має відповідну угоду зі SpaceX і уповноважена на продаж послуг із виведення супутнього корисного навантаження на ракетоносії Falcon-9.