Трагічна і незабутня сторінка сучасної української історії: 18 лютого 2014 року. Тоді мирна демонстрація в Києві переросла в криваве протистояння, під час якого загинули люди.

Читайте такожУ ЄС считают, що найкраще вшанування Героїв Небесної сотні - це продовження реформ

Через п'ять років на Алеї Героїв Небесної Сотні відслужили панахиду. На деревах, під якими розстрілювали людей, символічно розвісили паперових ангелів. Вшанувати загиблих прийшло кілька десятків людей, серед них помітили і двох міністрів.

Учасники Євромайдану в деталях пам'ятають події 5-річної давнини і переконані, що свої життя учасники революції віддавали не дарма: "Ця рана – вона не гоїться, і дуже важко переживати, але боротьба триває. Ми повинні довести до кінця ті зміни, які почали наші рідні".

Панахиду за загиблими героями відслужили в Свято-Михайлівському золотоверхому соборі. А ввечері на Майдані Незалежності відбулася хода пам'яті. Місця, де загинули люди, позначили красивими трояндами. Протягом дня на цих місцях вже залишили чимало квітів і свічок. Акцію з трояндами планують продовжувати в наступні дні, а найбільше людей очікують 20 лютого – у день, коли снайпери розстрілювали майданівців на Інститутській.

У той же час саме ввечері на Майдані було чимало людей, переважно молодих, які розпивали алкоголь, танцювали під музику, сміялися і розважалися. Вони не пам'ятали, що сталося п'ять років тому і не збиралися вшановувати загиблих. Обличчя від телекамер ці люди здебільшого ховали.