Поліція відкрила провадження за фактом стеження за журналістами програми "Схеми" / фото facebook.com/MVS.LVIV

Поліція відкрила кримінальну справу за фактом стеження за знімальною групою програми "Схеми".

Про це повідомив речник Національної поліції України Ярослав Тракало у Facebook.

"22 лютого до Нацполіції України надійшла заява журналіста знімальної групи "Схеми" Михайла Ткача про вчинення щодо нього злочину, а саме – перешкоджання його законній професійній діяльності як журналіста", - написав він.

Відео дня

Читайте такожПоліція розпочала розслідування за заявою Зеленського про стеження за ним

За словами Тракала, у заяві йшлося про те, що в місті Києві невідомі особи на автомобілях протягом кількох місяців здійснюють стеження за знімальною групою, а 21 лютого знімальна група була заблокована цими автівками, через що не змогла продовжити роботу за редакційним завданням.

Речник Нацполіції зазначив, що після отримання заяви того ж дня Головне слідче управління внесло зазначені відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

"Будь-які спроби або методи тиску на журналістів, навіть у завуальованій формі, неприпустимі. Усі докази, надані поліції, буде ретельно вивчено, а сам факт має отримати належну правову оцінку та реакцію з боку правоохоронців", - наголосив Тракало.