У рідній школі Разумкова називають "хорошим хлопчиком", який виділявся сором'язливістю / УНІАН

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков виріс у Бердичеві Житомирської області. Його та родину добре пам’ятають місцеві мешканці.

З дитинства Разумкова виховували бабуся з дідусем. За словами місцевих, у школу Дмитро ходив "у білій сорочці з мереживним накрохмаленим комірцем, а поверх нього бабуся чорну стрічку на бантик нав’язувала", пишуть VESTI.

Сам майбутній спікер народився у Дніпропетровську, але ще в маленькому віці переїхав у Бердичів.

Відео дня

Читайте такожРазумков оголосив про відкриття другої сесії Верховної Ради дев'ятого скликання

У рідній школі Разумкова називають "хорошим хлопчиком", який виділявся своєю сором’язливістю і чуйністю.

"Коли я дізналась, що у мене в класі буде навчатися син якоїсь шишки з Києва, спочатку перелякалась. Але коли вперше побачила Діму, просто замилувалася – наскільки хорошеньким був хлопчик", – розповідає перша вчителька політика.

Також педагог називає його наступним майбутнім президентом, і сподівається, що він "об‘єднає навколо себе Раду і депутатів".

Після смерті батька – Олександра Разумкова, першого помічника Леоніда Кучми – матір забрала Дмитра до Києва, де він продовжив навчання у місцевому ліцеї №38.

"Дуже сором’язливий і, як мені здалось, закомплексований хлопець був. Хлопці його спочатку пробували трохи гнобити: приїхав все ж таки з Бердичева. А тут столичний ліцей, усі модні, просунуті, багато хто за кордоном відпочивав з батьками. А Діма спочатку явно не вписувався у цю тусовку. Проте на всі насмішки не реагував, і йому швидко дали спокій. Дуже спокійний був. Не бачив і не чув, щоб хтось з ним побився чи він комусь нагрубіянив", – ділиться враженнями випускник ліцею Олексій Міщенко. 

У близькому оточенні родини зауважили, що після смерті Олександра Разумкова у сім’ї були фінансові труднощі. Серед друзів, які допомагали, був Сергій Тігіпко.  

"У Києві він зайнявся міжнародними відносинами, проте тоді його не сприймали всерйоз. Центр імені його батька був зачинений для Дмитра, через що у нього виник давній конфлікт з Анатолієм Гриценком (політиком, чоловіком Юлії Мостової, який деякий час очолював Центр Разумкова). Ще навіть не закінчивши університет, Дмитро пішов працювати – у політтехнологи, аналітики. Здебільшого це були маленькі, нікому не відомі фірмочки. Щоби заробити на репутацію, йому порадили вступити у "Партію регіонів" – це треба було для кар’єри. А потім, кажуть, він пішов у велику політику завдяки старому другу свого батька – Сергію Тігіпку. Він взяв його фактично в "обойму", – розповідає співрозмовник виданню.

У свою чергу політолог Костянтин Бондаренко додав, що Разумков досягав всього сам, не користуючись зв'язками батька.

"Але тут треба знати Дмитра: він украй скромна та інтелігентна людина, до того ж самостійна. Про таких говорять, що по головах не піде. Тому зв’язками батька він не користувався. Усе сам: і навчався, і досягав", – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня народні депутати України підтримали обрання Дмитра Разумкова на посаду головою Верховної Ради.У своєму виступі під час обговорення його кандидатури на посаду голови парламенту Разумков оголосив про три "магістральні" напрямки докорінних змін, які має здійснити цей парламент найближчим часом.