Князєв спростував повідомлення про затримання його екс-дружини / фото УНІАН

Голова Національної поліції України Сергій Князєв назвав дезінформацією повідомлення у засобах масової інформації про затримання його колишньої дружини на кордоні з Євросоюзом із значною незадекларованою сумою готівки.

Про це Князєв повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Моя колишня дружина, мати наших трьох дітей, а також я особисто стали об’єктами інформаційної атаки. Засоби масової інформації миттєво поширили «новину» про перевезення нею мало не мішків із грошима. Це брехня, яка не має нічого спільного з реальністю», – сказав він.

Відео дня

«Пані Князєва є співробітницею великої будівельної компанії «Атлант» зі штатом понад 500 осіб, яку очолює 78-річний Вадим Каган. Вони дійсно перетинали разом кордон. На кордоні громадянин Каган заявив польським чиновникам про наявність певної суми готівки, яка належить йому. Вказані грошові кошти були отримані у результаті угоди щодо продажу торговельного приміщення у центрі столиці», - написав Князєв.

Читайте такожЕкс-нардепа Жеваго викликають у ДБР для вручення підозри

За його словами, звісно, угода оформлена згідно з чинним законодавством та сплаченими податками.

«Але наявного пакету документів щодо задекларованих грошей польським державним службовцям не вистачило. Польськими правоохоронцями та паном Каганом було прийнято спільне рішення про пред’явлення ще деяких оригіналів. Після цього інцидент було вичерпано. У цей час в автомобілі знаходився український та європейський партнери пана Кагана, а також найманий працівник фірми - пані Князєва, яка працює у компанії не перший рік», - зазначив голова Нацполіції.

«Передбачаючи запитання, ніяких цінностей у громадянки Князєвої не було вилучено. При собі у дамській сумочці мала особисті кошти та готівку на відрядження у сумі 2100 євро, які не зацікавили правоохоронців», - додав Князєв.

Як відомо, у ЗМІ з'явилася інформація, що колишню дружину Князєва затримали на польському кордоні при спробі провезти незадекларовані 650 тис. євро.