В результаті пожежі в одеському коледжі загинули 16 людей, понад 30 осіб травмовано / facebook.com/MNS.GOV.UA

В Одесі ухвалено рішення про проведення спеціальної експертизи, яка визначить долю пам'ятки архітектури, що горіла, в якій розміщувався коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Читайте такожПожежа в одеському коледжі сталася через несправність електрообладнання - поліція

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций.

Відео дня

Він зазначив, що відповідне питання обговорювалося у вівторок під час засідання робочої комісії з ліквідації наслідків пожежі, через яку загинули 16 осіб.

«На засіданні комісії сьогодні обговорювалося, чи буде будівля консервуватися з метою подальшого відновлення, чи вона підлягає демонтажу», - сказав Куций.

За його словами, в даний час представники Нацгвардії і Нацполіції забезпечують цілодобову охорону зазначеної будівлі, розташованої на перетині вулиць Троїцької та Пушкінської.

«Охорона об'єкта необхідна, оскільки сама будівля є речовим доказом, в ній проводяться слідчі дії», - пояснив голова ОДА.

Він додав, що протягом півтора тижнів буде проведена будівельна експертиза - фахівці дадуть висновок про стан будівлі, щоб «розуміти, яка її подальша доля».

До з'ясування технічного стану пам'ятки архітектури рух великовантажного транспорту по вулиці Троїцькій обмежено.

Як повідомив начальник регіонального главку Нацполіції Олег Бех, експерти встановлять певні датчики, обладнання, завдяки якому зроблять висновки про стан фасаду будівлі.

«Виходячи з цього, найближчим часом вирішиться питання, чи буде відкрито проїзд для громадського транспорту і проходу людей. Але, безумовно, будівля залишиться закритою», - розповів Бех.

За його даними, найбільші незручності у зв'язку з проведенням робіт у влади і городян пов'язані з тим, що в будівлі на Троїцькій розміщувалося комунальне підприємство «Бюро технічної інвентаризації» Одеської міської ради.

«Головне прохання містян і органів влади про те, щоб почало працювати БТІ, тому що там велика кількість різної документації ... І їм необхідно працювати зі своїм архівом», - пояснив начальник управління.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ, в тому числі муніципальне БТІ. У мерії заявили, що бюро не постраждало, оскільки розміщувалося у внутрішньому флігелі, але до документів поки немає доступу.

В результаті пожежі загинули 16 людей, постраждали більше 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Крім того, у зв'язку з пожежею ДБР проводить розслідування за фактом службової недбалості співробітників регіонального главку ДСНС (ч. 2 ст. 367 ККУ).

10 грудня правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі. Наступного дня суд помістив її під цілодобовий домашній арешт.

Сьогодні, 17 грудня, стало відомо, що причиною загоряння стала несправність електропроводки або побутових електроприладів.

Довідка УНІАН. В Одесі на перетині вулиць Пушкінської та Троїцької знаходиться пам'ятка архітектури державного значення “Прибутковий будинок Сірагана Асвадурова”, будівля початку XX століття.