zik.ua

Про це Матіос повідомив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня».

«Тільки після винесення вироку, до вироку це неможливо», - сказав прокурор, відповідаючи на питання, чи вважає він правильним рішенням обміняти Єрофеєва, Александрова або Старкова на Надію Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка чи інших незаконно утримуваних у Росії українців.

За його словами, Росія є учасницею міжнародного права, тому, якщо ці люди засуджені й передані, Росія повинна забезпечити відбування покарання своїми громадянами, які скоїли злочини на території іншої держави.

Відео дня

Читайте такожСавченко на засіданні суду одягла на голову мішок

Як повідомляв УНІАН, льотчицю Савченко минулого літа викрали терористи на Донбасі і перевезли до Росії. У РФ її звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів. Однак, за даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їх смерті.

За даними адвокатів, Савченко загрожує максимальний термін ув'язнення - 25 років.

16 травня сили АТО затримали в зоні бойових дій у Луганській області двох російських військовослужбовців - капітана і сержанта Євгена Єрофєєва Олександра Александрова.

18 травня голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що цих двох росіян буде притягнуто до кримінальної відповідальності за участь у терористичній організації.

Читайте такожСестра Савченко просить Порошенка ініціювати обмін українських політв'язнів у РФ на російських полонених

Під час допиту Єрофеєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 чоловік, до складу якої входив Александров.