zp.comments.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявив заступник голови ВАСУ Михайло Смокович.

"Закон недосконалий, він неоднаково розуміється, а нормативні акти, видані на його підставі, суперечать цьому закону, і суддя це чітко бачить. А коли законодавче формулювання розпливчасте, то, згідно зі статтею 8 Кодексу про адміністративне судочинство, законодавство тлумачиться на користь громадянина. До того ж у статті 57 закону «Про Національну поліцію» немає підстав для проведення атестації", - сказав Смокович.

Він пояснив, що проблема в тому, що колишніх міліціонерів масово перевели до складу Національної поліції, і потім як поліцейських запросили на атестацію, а атестація для співробітників Нацполіції законом не передбачена.

Відео дня

Читайте такожСуд поновив на посадах київських прокурорів, скандальне листування яких потрапило до ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, переатестація працівників Нацполіції розпочалася 18 листопада 2015 року. Вона передбачає написання тесту на загальний рівень аналітичних навичок працівника, професійний тест на знання законів і співбесіду.

За даними МВС, у 5 областях України від 30 до 50% керівного складу управлінь поліції не пройшли атестацію.

7 квітня керівник Нацполіції Хатія Деканоідзе заявила, що реформу органів МВС можуть звести нанівець рішення судів про поновлення на роботі працівників міліції, які не пройшли переатестацію.

6 червня члени атестаційних комісій, представники громадських організацій "Автомайдан", "Народний тил" і Combat-UA заявили, що процес переатестації співробітників поліції перетворився на показуху і відбувається неефективно.