Двоє  затриманих заявили, що стояли на блокпостах

Про це повідомив голова Нацполіції Донецької області В'ячеслав Аброськін на сторінці в Facebook.

"У різдвяні дні поліції Донецької області стало можливим затримати трьох жителів Костянтинівки, які жваво підтримували у 2014 році бойовиків ДНР", - розповів він.

За інформацією Аброськіна, серед них - чинний на той період майор міліції, начальник лінійного відділу міліції на станції Костянтинівка ЛО - станції Слов'янськ. Він був звільнений з органів внутрішніх справ тільки в листопаді 2014 року.

Відео дня

Читайте такожРосійські військові симулюють захворювання, аби не їхати на Донбас – Міноборони

"Цей персонаж, колишній активний поборник ДНР, після подій "російської весни" став вести замкнутий спосіб життя, тим самим, намагаючись бути непримітним в надії на те, що його участь у ДНР залишиться невідомою", -  зазначив Аброськін.

При цьому двоє інших затриманих заявили, що стояли на блокпостах "за ідею" і грошей не отримували. Після того, як бойовиків ДНР прогнали з Костянтинівки, спілкування з "товаришами" не підтримували і вирішили залишитися на підконтрольній Україні території.

Як повідомляв УНІАН, на окупованій бойовиками та російськими військами території Донбасу зростають протестні настрої і невдоволення діями “влади”.