Кримінальну справу, порушену проти колишнього охоронця народного депутата України Євгена Кушнарьова Ігоря БУДАРНОГО передано до суду.

Про це повідомив УНІАН начальник слідчого управління Головного управління МВС України в Харківській області Зіновій ГАЛАВАН.

За його словами, І.БУДАРНИЙ звинувачується в організації вибуху в Харкові біля приміщення офісу Партії регіонів по вул. Сумській, 39, у березні 2006 року (в той момент поряд перебував Є.Кушнарьов, який керував виборчою кампанією Партії регіонів. Цей інцидент було трактовано як замах на життя політика – УНІАН).

Відео дня

З.ГАЛАВАН не назвав можливої дати початку судового процесу, лише зазначив, що у цій справі проходить ще одна людина, яка є співучасником. З.ГАЛАВАН також повідомив, що причетність І.БУДАРНОГО до ще двох вибухів у Харкові – в січні 2007 р. біля готелю «Національ», коли там перебував секретар Харківської міськради Геннадій КЕРНЕС, та в червні ц.р. вночі поблизу будинку міської ради, коли з нього виходив Г.КЕРНЕС, – не доведена.

Як повідомляв УНІАН, І.БУДАРНИЙ був затриманий правоохоронцями у Харкові 25 вересня ц.р. під час передвиборчої поїздки до Харкова лідера Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА. Правоохоронні органи того дня перебували в посиленому режимі у зв’язку з повідомленням одного з народних депутатів про можливий замах на прем’єр-міністра. І.БУДАРНОГО затримали в ході операцій «Трал» і «Розшук» в районі проспекту Гагаріна майже в той час, коли В.ЯНУКОВИЧ після візиту мав проїжджати цим шляхом в аеропорт для вильоту до Києва. За повідомленнями в пресі, того дня в І.БУДАРНОГО правоохоронці вилучили набої, пістолет Макарова та вибухові пристрої. Представники харківського УБОЗу невдовзі спростували інформацію про те, що І.БУДАРНИЙ начебто готував замах на В.ЯНУКОВИЧА під час його візиту до Харкова.