За результатами зустрічі було підписано договір про співпрацю

Нещодавно відбулася зустріч гендиректора Центру освіти "Оптіма" Марії Мілецької та ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБІП) Станіслава Ніколаєнка, під час якої вони обговорили освіту майбутнього, перспективи розвитку дистанційних технологій, підготовку вчителів та учнів до навчання за ними.

"Оптіма" - заснована у 2014 році перша в Україні повністю дистанційна школа європейського зразка, яка входить до топ-50 найкращих навчальних закладів для школярів за результатами ЗНО, а також є офіційним партнером схваленого МОН проекту "Розумники" (Smart Kids). Заснована ця школа Марією Мілецькою і Робертсом Вайшлою.

Наразі цей навчальний заклад нараховує понад 7 тис. учнів, вони можуть обирати індивідуальні навчальні програми. З "Оптіми" вже випустилися понад 3 тис. учнів. Регіональні представництва школи є: у Чернігові, Івано-Франківську, Мукачеві, Тернополі, Ужгороді, Львові, Хмельницькому, Житомирі, Одесі, Дніпрі, Миколаєві, Вінниці та Рівному.

Відео дня

Декан гуманітарно-педагогічного факультету університету НУБІП Інна Савицька поділилася досвідом співпраці зі школою "Оптіма" й позитивно оцінила рівень підготовки її випускників. Марія Мілецька розповіла про оригінальні форми роботи свого закладу й похвалилася успіхами випускників на ЗНО.

Вже з 1 вересня на вихованців "Оптіми" чекає поглиблене вивчення математики та англійської мови, а також інтегровані IT-класи. Для наймолодших школярів у новому навчальному році підготували віртуальні міні-класи. Крім того, велику увагу в цій школі приділяють практичній складовій навчання – кейс-урокам.

У кінці зустрічі було підписано Договір про співпрацю між НУБІП та "Оптімою", тепер вони реалізовуватимуть спільні освітні проекти, заходи для поліпшення профільного навчання, профорієнтаційної роботи, залучення учнів до наукових розробок.