У судах триває боротба за контракти на харчування ЗСУ / фото facebook.com/Батьки SOS

Компанія "Трейд Граніт інвест", яка оскаржувала результати відкритих торгів через Prozzoro на постачання харчування армії, програла суд апеляційної інстанції. В найближчий час апеляційний суд розгляне позов від фірми "Гранд Консалт" Тетяни Глиняної. Також їй належить скандальна "Актив компані", яка планувала купувати для армії одне яйце по 17 грн.  

Про це повідомив правозахисник та волонтер Олександр Аронець, який відвідав засідання суду.  

"Вчора та сьогодні відвідав два засідання по справах тендерної мафії, яка намагається зірвати перші з початку повномасштабної війни відкриті тендери на закупівлю харчування для ЗСУ. Вже можна констатувати, що тендерна мафія програє, адже сьогоднішнім рішенням суд відмовив компанії з орбіти Адамовського ТОВ "Трейд Граніт інвест" у задоволенні їх вимоги скасувати результат відкритого тендеру. Однак мафія ще остаточно не програла, адже суди тривають і сьогодні і завтра і найближчими днями - більшість позовів подала саме компанія з орбіти Адамовського", - зазначає правозахисник. 

Відео дня

За його словами, триває розгляд інших судових позовів з вимогою відмінити результати відкритих тендерів. 

"До прикладу, сьогодні також відбувається апеляція по іншій позиції. Позивається ТОВ "Фабрика Смаку", а переможцем в тендері є "Трейд Лайнс Рітейл". Різниця між пропозицією позивача і переможця тільки на цьому лоті складає 200 млн.грн! Це відповідь тим, хто намагається звести ці тендерні процедури до війни начебто кількох дійових осіб. А це не так, участь у тендері взяли різні компанії. Є різні переможці і держава від цього тільки виграє, адже економія на всіх лотах складає до 6 млрд грн", - продовжує автор посту. 

Олександр Аронець повідомляє, що в найближчий час почнеться апеляція компанії, власниця якої причетна до продажу армії яйця по 17 грн. 

"До слова, скоро ще буде розгляд апеляції компанії з орбіти Тетяни Глиняної "Гранд Консалту". Це саме той власник "Актив компані", яка хотіла продавати країні яйця по 17 грн! Будем так само слідкувати за розглядом справи! Читав пост Дана Ярової (членкиня Громадської антикорупційної ради МО – ред.), поділяю її позицію, що зараз ключовий момент - ми ламаємо шию багаторічній корупційній гідрі, яка годувалась з прямих таємних державних контрактів. Проти антикорупційної ради піднялась уся нечисть на чолі з Шарієм, Рабіновичем та анонімними телеграм-каналами. Але у нас є всі шанси перемогти, адже суди вже почали ухвалювати справедливі рішення. Сподіваюсь, що судді і далі будуть відстоювати національні, а не вузькокорпоративні інтереси одіозних бізнесменів", - резюмує Олександр Аронець. 

Нагадаємо, що 6 червня Міноборони провело відкриті тендери на харчування для армії, на яких зекономило 6 млрд грн. Компанії, які програли в торгах, намагаються оскаржити результати, але більшу частину позовів суд вже відхилив. Міноборони підписало перші три договори по постачання продуктів для ЗСУ з трьома компаніями-переможцями відкритих торгів.