false

Освітньо-інформаційний ресурс "Освіта.ua" опублікував рейтинг кращих шкіл України за 2021 рік. Нагадаємо, цей рейтинг щорічно складається за результатами ЗНО та відкритими даними Українського центру оцінювання якості освіти на основі середнього балу, кількості учнів та відсотку успішно складених тестів.

Протягом багатьох років перші місця в рейтингу посідають престижні фізико-математичні ліцеї, приватні гімназії та коледжі при провідних університетах країни. Однак поряд з кращими очними школами країни в рейтинг увійшла й перша повністю дистанційна школа — "Оптіма".

Хоча школа й не проводить жорсткого відбору учнів (вступити та навчатися тут може кожен незалежно від попередніх оцінок або місця проживання), "Оптімі" вдалося посісти 40 місце серед шкіл України та 23 місце серед столичних навчальних закладів. Це найкращий результат серед дистанційних шкіл! В "Оптімі" відзначили, що він був би недосяжний без команди талановитих професійних педагогів, їх досвіду, самовіддачі та вміння знайти спільну мову з будь-якою дитиною.

Відео дня
false

"Оптіма" — це перша повністю дистанційна школа в Україні, заснована в 2014 році. Вона спирається на європейський досвід та підхід до освіти, гнучку індивідуальну програму, широке використання сучасних технічних рішень, мультимедійних та інтерактивних занять.

Така новина може стати несподіванкою для скептиків, які не довіряють дистанційній формі навчання. "Оптімі" вже вдалося обійти більше 500 київських та більше 15 000 українських шкіл очної, дистанційної та змішаної форми навчання. Випадковість такого успіху виключено: в 2020 році її випускники також продемонстрували відмінні результати, а школа зайняла 23 місце в Києві та 41 місце по Україні.