Приміщення розраховано на вісім осіб / фото УНІАН

У столиці сьогодні розпочала роботу «кризова кімната» для осіб, що постраждали від сімейного насилля.

Як повідомила прес-служба поліції Києва, сьогодні відбулося відкриття цього спеціалізованого закладу у Подільському районі.

Читайте такожУ КМДА розповіли, як карантин вплинув на рівень домашнього насильства

Відео дня

Приміщення створено для екстреного розміщення жертв домашнього насилля, якщо вони потребують негайної ізоляції від кривдника та отримання іншої допомоги від фахівців, у тому числі – поліції.

Заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда зазначила, що приміщення розраховано на вісім осіб, які можуть проживати упродовж 10 діб та перебуватимуть на повному соціальному забезпеченні.

«У період перебування у кімнаті кризового реагування мешканцям надається необхідна допомога профільними службами. Якщо за цей час не вдалося вирішити питання щодо повернення людини додому, то у подальшому розглядається питання щодо влаштування до притулку чи іншого спеціалізованого закладу», - розповіла вона.

У поліції зазначають, що про факти домашнього насильства необхідно негайно повідомляти на безкоштовну «гарячу» лінію за номером 15-00 або на спецлінію поліції 102.