Рятувальники нагадали про необхідність дотримання елементарних правил пожежної безпеки під час новорічних свят.

Відео дня

Як повідомляє прес-служба ДСНС України в м. Києві, під час новорічних та Різдвяних свят значно зростає кількість пожеж, спричинених неправильною експлуатацією несертифікованих або низької якості піротехнічних виробів та електрогірлянд.

"Так, упродовж трьох місяців зимового періоду 2019/2020 року внаслідок необережного поводження з піротехнічними виробами виникло 18 пожеж, з яких 11 сталися безпосередньо в ніч з 31 грудня на 1 січня 2020 року. Як приклад, у новорічну ніч мешканець Житомира серйозно травмувався через запалений феєрверк, коли той не спрацював. Чоловік пішов перевірити причину і коли зазирнув до коробки, салют вибухнув. У результаті: реанімація з важкими травмами обличчя", - розповів заступник начальника Управління пожежної безпеки ДСНС України Олександр Чекригін.

Аби уникнути нещасних випадків, фахівці ДСНС назвали основні правила встановлення прикрашеної новорічної ялинки:

  • ялинку необхідно встановлювати лише на стійкій основі так, щоб гілки не торкалися до стін і стелі, а також були на безпечній відстані від електроприладів;
  • на ялинку забороняється встановлювати свічки, бенгальські вогні та прикрашати її легкозаймистими матеріалами;
  • піротехнічні засоби купувати необхідно лише сертифіковані, перевіривши упаковку на відсутність дефектів.

Разом із тим в ДСНС нагадали, що в умовах збройного конфлікту на сході країни, рекомендується не використовувати хлопавки чи салюти, з поваги до людей, які брали участь у бойових діях.

Читайте такожНа головній ялинці країни замість скандального капелюха з'явилася зірка (фото)

Окрім цього, рятувальники показали, як недотримання порад може призвести до пожежі, та зафіксували час, за який час на ялинці згорають паперові прикраси та "дощик".

Вас також можуть зацікавити новини