Військова розповіла, чому українці бояться йти до ЗСУ / фото Генштаб ЗСУ

У багатьох громадян неправильне уявлення про службу в армії, до якої потрібно ще залучити 500 тисяч осіб. З такими людьми потрібно працювати і проводити роз’яснювальну роботу. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" заявила військова медикиня, розвідниця Збройних сил України Ярина Чорногуз.

"Це питання комунікації. Це питання навіть не стільки до військових, як на мене, а до тих, хто займається комунікаціями. Це потрібно людям пояснювати щось, ролики робити. Я не знаю, я не фахівець з комунікацій. Це погано проговорено, тому наскільки штука з втратами, зі штурмами, з цим всім більш гостра. Там втрачають життя щоденно і здоров’я. Про неї більше говорять, тому таке і враження, якщо коротко. Це просто питання комунікації, яке має бути залагоджено, про всі ці посади", – зазначила військова.

За її словами, також є інший момент, який треба глобальніше пропрацьовувати, стосовно мотивації з людьми. Йдеться про те, що служба в армії не може бути абсолютно комфортною.

Відео дня

"Немає в світі комфортних армій, немає. Це, в принципі, некомфортна робота, де б ти не був, ідеш на бойове завдання – і тобі там комфортно не буде, це треба просто прийняти. А якщо у тебе спеціальність не бойова, так само треба ретельно робити. Людей у нас, які можуть ретельно працювати, багато. Багатьох лякає дещо низька зарплата, теж якби це питання вирішити, але я не знаю ситуації", – заявила медикиня.

Вона додала, що солдат, старший солдат отримує 20-25 тисяч залежно від вислуги, в морській піхоті це було 27 тисяч гривень, коли ти не на бойових. Нині така система побудована, що вигідно бути на бойових, але йдеться про ризик для життя.

Мобілізація в Україні

Військовослужбовець Мирослав Перепічка, який майже рік служить в Івано-Франківському міському ТЦК, а до цього воював, розповів про ставлення українців до територіальних центрів комплектування.

Командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" Юрій Федоренко вважає, що керівництво держави має внести зміни на законодавчому рівні, аби покращити процес мобілізації в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: