У Києві можуть запровадити нові обмеження / фото УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко розповів, які обмеження можуть запровадити в столиці через поширення коронавірусу.

Як розповів Кличко в інтерв'ю РБК-Україна, їх контролюватимуть поліція з Муніципальною вартою, в тому числі співробітники комунальних підприємств.

За його словами, напередодні можливого погіршення ситуації розробляється алгоритм подальшого посилення правил, які засновані на досвіді інших країн.

Відео дня

"Наприклад, коли тільки при наявності QR-коду про вакцинацію людина зможе бути присутньою на масових заходах, ходити в кафе і ресторани, в місця, де є ймовірність близького контакту з великою кількістю людей і поширення інфекції. Ми розглядаємо такі варіанти обмежень", - повідомив він.

Кличко повідомив, що такі обмеження можуть стосуватися і проїзду у громадському транспорті.

"Але, підкреслю, це на рівні ідей поки - варіанти, які розглядаються", - зазначив мер міста.

Читайте такожЖорсткий локдаун в Україні потрібно запроваджувати вже з 14 жовтня: інфекціоніст шокував прогнозом

Разом тим, за словами Кличка, запроваджувати COVID-сертифікати в громадському транспорті на випадок "червоної зони" влада не хоче.

"Але в разі різкого погіршення ситуації - для того, щоб не вводити повний локдаун, як це було минулого року, ми розглядаємо різні можливі гібридні обмеження, які зараз використовують деякі країни", - повідомив Кличко.

Нагадаємо, як повідомляв УНІАН, станом на сьогодні, 5 жовтня, у Києві за добу виявлено 560 нових випадків інфікування коронавірусом,13 людей померли від COVID-19, нових хворих виявлено 560. На сьогодні в місті зафіксовано загалом вже 5 тис. 463 летальних випадки від COVID-19.

Протягом доби до медзакладів Києва госпіталізували 64 хворих на коронавірусну хворобу та 126 пацієнтів з підозрою на COVID-19 та пневмоніями.

Від початку пандемії у столиці зареєстровано загалом 236 тис. 545 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, випадків одужання - 221 тис. 658.

Минулої доби найбільше випадків захворювання виявили в районах: Дарницькому (104), Деснянському (97) та в Святошинському (66).

Карантин в Україні: що відомо