У Маріуполі обговорили реформу тероборони

Конференція  «Територіальна оборона як інструмент протидії російській агресії» відбулася у Маріуполі за участі військових, представників органів центральної та місцевої влади, громадських організацій та експертів з безпекових питань.

«Під час оборони Маріуполя у 2014 році були задіяні місцеві жителі та інженерна техніка для облаштування бліндажів, окопів, але це все мало ситуативний характер. До оборони потрібно бути готовим постійно, її потрібно постійно нарощувати», – сказав один з учасників конференції, командир ОЗСП «Азов» Денис Прокопенко. Нагадаємо, що саме «Азов» разом з іншими підрозділами звільнив це місто від російських бойовиків 13 червня 2014 року.

У Маріуполі обговорили реформу тероборони

За словами Прокопенка, рівень підготовки населення «залишає бажати кращого». В першу чергу через брак матеріально-технічних засобів, фінансування, а також штатних інструкторів.

Відео дня

Важливу роль у формуванні тероборони сьогодні можуть зіграти регіональні штаби оборони, призначені для підготовки та координації патріотичних сил. Про це заявив  член Вищої ради Національного Корпусу і ветеран російсько-української війни Владислав Соболевський.

У Маріуполі обговорили реформу тероборони

«Штабів оборони наразі створено шість. Для мене важливим дзвіночком є, що найперші штаби з’явилися в Харкові і Одесі, в містах, де ми завжди бачили, певну присутність проросійських сил. Сподіваюся, що такий штаб скоро з’явиться в Маріуполі, в місті, яке надважливе для нашої держави, яке ми не відпустили в 14-му і не маємо відпустити у 21-му, яке будемо обороняти, у тому числі силами «Азову», Національної гвардії, поліції, всіх хто сьогодні є в Маріуполі до кінця», - сказав Соболевський

Організаторами конференції став Інститут Національного розвитку, Товариство ветеранів АТО Донецької області та ГО «Меч української нації».