На період паломництва хасидів в Умані запровадили низку обмежень / фото УНІАН, Володимир Гонтар

На період паломництва хасидів в Умані на святкування юдейського нового року Рош га-Шана запроваджені обмеження задля безпеки.

Про це повідомляє поліція Черкаської області. Зокрема, з 11 до 21 вересня буде встановлений особливий режим в’їзду та виїзду, пересування громадян містом. Буде заборонений в’їзд в Умань трьома автошляхами, а на інших діятимуть контрольно-пропускні пункти.

Також обмежено рух транспорту по місту в мікрорайоні паломництва.

Відео дня

В мікрорайоні паломництва заборонено: продаж і використання піротехнічних засобів, інших вибухових речовин, що створюють шумовий ефект, а також продаж пневматичної зброї та іграшок, що імітують зброю.

Також діє заборона на продаж алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі (за винятком лікарських засобів, дозволених до застосування та включених до Державного реєстру лікарських засобів, та дезінфекційних засобів). Ці заборони діятимуть до 22 вересня.

Важливі новини Умані - сьогодні це варто знати

Раніше міська голова Умані Ірина Плетньова повідомляла, що з 11 до 21 вересня забороняється вʼїзд транспортних засобів, зокрема:

  • з дороги М-30 Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знамʼянка - Луганськ - Ізварине до м. Умань на вул. Деревʼянка (база товариства з обмеженою відповідальністю "Стандарт Будівельний");
  • вʼїзд з дороги М-30 Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знамʼянка - Луганськ - Ізварине до м. Умань на вул. Каштанову;
  • вʼїзд з с. Родниківка до м. Умань на вул. Павлова.

Також забезпечується рух транспортних засобів з посиленим контрольно-пропускним режимом вʼїзд з дороги М-05 Київ-Одеса до м. Умань, на вул. Визволителів для вʼїзду лише паломників-хасидів.

Дуже багато містян під постом висловлюють обурення такими обмеженнями в пересуванні.

Як писав УНІАН, президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Держави Ізраїль Беньяміном Нетаньягу запропонував спільно посилити безпеку в Україні, бо близько 50 тисяч паломників хочуть приїхати до Умані.

Зеленський зазначав, що нині в місцях паломництва в Умані бомбосховища можуть вмістити лише близько 11 тис. осіб. При цьому в умовах повномасштабної агресії Росії та постійної загрози ударів російськими ракетами та іранськими дронами паломництво цьогоріч супроводжуватиметься високими безпековими ризиками.

Було обговорено можливість відправлення до місць паломництва додаткових сил поліції Ізраїлю.

Вас також можуть зацікавити новини: