Мангер є головним фігурантом у справі Катерини Гандзюк / Фото УНІАН

Головному фігуранту в справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк голові Херсонської облдержадміністрації Владиславу Мангеру призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 28 липня без можливості внесення застави.

Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд у ніч проти п'ятниці, 19 червня, повідомляють "Ґрати".

Читайте такожНа Майдані запалили фаєри у день народження Катерини Гандзюк (фоторепортаж, відео)

Відео дня

Арешт Мангера також прокоментували на Facebook-сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк?": "Прокурор Андрій Синюк повідомив, що суддя змінила Мангеру запобіжний захід на тримання під вартою до 28 липня без можливості внесення застави. Дякуємо всім за підтримку! Чекаємо на обвинувальний вирок". 

Як повідомляв раніше УНІАН, Печерський суд третій день намагається обрати запобіжний захід Владиславу Мангеру. Голову Херсонської облдержадміністрації підозрюють у замовленні вбивства активістки Катерини Гандзюк. Прокуратура нарікає, що справу сторона захисту затягує навмисне і вимагають, аби Мангера взяли під варту без права внесення застави. Розглядати це клопотання розпочали після обіду, коли головному підозрюваному у вбивстві Гандзюк вдруге відмовили у відводі судді. 

16 червня підозрюваного у замовленні вбивства Катерини Гандзюк Владислава Мангера затримали у херсонській лікарні і привезли до Києва для обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року у Херсоні стався напад на активістку Катерину Гандзюк. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Жінка отримала опіки 30% тіла. Від отриманих опіків Катерина померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство.