У військкомат також можуть викликати лише для уточнення даних / фото УНІАН

Людина після отримання повістки зобов'язана у визначені в ній терміни з'явитися до військкомату.

Про це розповіла 24 каналу юрист Лідія Карплюк.

За її словами, з собою необхідно взяти документ, що засвідчує особу, військовий квиток, а також документи про стан здоров'я, сімейний стан, навчання. Також потрібно принести будь-які документи, які можуть служити підставою для відстрочки, якщо такі є.

Відео дня

"Підсумком такого візиту може бути всього лише уточнення або з'ясування облікових даних особи", - зазначає експерт.

Своєю чергою адвокат Катерина Аніщенко радить не панікувати після отримання повістки, а перед її підписанням ознайомитися з текстом і правильністю заповнення. У ній повинні бути вказані наступні пункти:

  • ПІБ, рік народження та адреса;
  • місце роботи; вид повістки (уточнення облікових даних, проходження медкомісії, прибуття до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (раніше - військкомат), призов на військову службу);
  • дата, час і адреса - коли і куди потрібно з'явитися; Назва органу, печатка, підпис, прізвище, ім'я та по батькові керівника військкомату.

"У разі, якщо ви виявили, що повістка невірно заповнена, не поспішайте підписувати її. Перед підписом слід зазначити, що вона складена з порушеннями. Окремого поля для цього в порядку немає, але можна зробити напис на вільному місці, поставивши дату і підпис. Вкажіть про всі недоліки й лише потім ставте свій підпис", - коментує Аніщенко.

Раніше в Міноборони заявили, що мобілізація триватиме стільки, скільки необхідно, щоб доукомлектувати всі підрозділи, що ведуть оборону держави від окупантів.

Також УНІАН повідомляв, що в Сухопутних військах ЗСУ розповіли: практика вручення повісток на блокпостах або в інших людних місцях не суперечить законодавству.

Нагадаємо, з 24 лютого 2022 року Україна живе в умовах воєнного часу через повномасштабну російську агресію.