Раніше секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, що в різних регіонах обмеження у зв'язку з надзвичайним станом можуть відрізнятися  / фото УНІАН / Ковальчук Віктор

Запровадження надзвичайного стану в Україні не буде впливати на життя людей та роботу бізнесу. Воно передусім дозволить українським військовим і правоохоронцям краще контролювати ситуацію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"Щоб посилити безпеку в усіх регіонах України й нашу готовність до можливої подальшої російської агресії, Рада національної безпеки та оборони запропонувала запровадити надзвичайний стан. Він буде діяти на всій території України. Це передусім дозволить нашим військовим і правоохоронцям краще контролювати ситуацію. Ніяким особливим чином це не буде впливати на життя людей та роботу бізнесу", - заявив він.

Відео дня

За словами Шмигаля, надзвичайний стан запроваджують, аби підвищити готовність держави швидко реагувати на будь-які виклики та сценарії розвитку подій.

Як повідомляв УНІАН, 23 лютого Рада національної безпеки та оборони підтримала введення надзвичайного стану в Україні, тепер рішення за Верховною Радою.

Секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, що в різних регіонах обмеження у зв'язку з надзвичайним станом можуть відрізнятися. Він уточнив, що може бути посилено охорону громадського порядку та об'єктів, які забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства, обмежено рух транспорту, також можуть проводити перевірку документів.

Вас також можуть зацікавити новини: