Слідчі ДБР повідомили про підозру обвинуваченому в обкраданні «Укрхімтрансаміаку» Ігорю Ігнатову

Державне бюро розслідувань оголосило підозру Ігорю Ігнатову за участь у злочинній організації, здирництві, підробці документів, заподіянні тілесних ушкоджень.

Раніше ці ж злочини інкримінували Ігнатову в складі злочинної групи Олександра Капітонова (Капітошки). Тоді всі учасники навіть були визнані винними та засуджені за скоєні злочини.

2 грудня 2013 року вироком Києво-Святошинського районного суду Київської області Ігорю Ігнатову дали сім з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна. Але замість тюремного ув'язнення, він продовжував залишатися на свободі і все майно залишилося при ньому.

Відео дня

У лютому 2014-го року під час трагічних подій, що відбувалися у столиці України, вирок Ігнатову був скасований апеляційним судом з формальних причин, а справу направлено на додаткове розслідування в Генеральну прокуратуру України, де вона пролежала понад 7 років.

Ігорю Ігнатову інкримінують злочини, які він здійснив у складі бандитського угруповання Олександра Капітонова (Капітошки): рейдерські захоплення, заволодіння майновими комплексами, вимагання тощо. Серед них і низка вельми гучних рейдерських атак: «Озерка» (ринок в Дніпропетровську), морський торговельний порт «Південний», Одеський припортовий завод, ВАТ «Черкасигаз», Кременчуцький сталеливарний завод та інші.

За пред'явленими звинуваченнями завтра - 13 квітня об 11:30 - суддя-слідчий Печерського районного суду м. Києва Володимир Карабань буде виносити рішення про обрання запобіжного заходу.

Це не єдине кримінальне провадження, де фігурує Ігор Ігнатов. Вищий антикорупційний суд розглядає справу за звинуваченням Ігнатова і Дмитра Глазунова в мільйонних розкраданнях з державного підприємства «Укрхімтрансаміак». Обох звинувачують у зловживанні службовим становищем і відмиванні (легалізації) коштів, отриманих злочинним шляхом. Сумарно санкції статей передбачають до 15 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна.