Генштаб ЗСУ отримав нового керівника / фото УНІАН

Генерал-лейтенанта Сергія Шапталу звільнено з посади начальника Генштабу ЗСУ. Замість нього цю посаду зайняв Анатолій Баргилевич. Про це повідомив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

"Сьогодні проводив наради з командуванням наших Сил оборони й безпеки України та міністром оборони Рустемом Умєровим. За результатами нарад: перше – провів заміну керівника Генерального штабу Збройних Сил України. Я дякую генерал-лейтенанту Сергію Шапталі за службу протягом цих двох років війни", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що новим начальником Генштабу за пропозицією Головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Він був командувачем Сил територіальної оборони. 

Відео дня

"Досвідчена людина – розуміє завдання цієї війни та українські цілі. Сьогодні ж Головком Сирський визначив кандидатури заступників, і я підпишу відповідні укази. Також визначені заступники начальника Генерального штабу. Всі хлопці – бойові, фахові, кожен – із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів", - додав Зеленський.

Зміна керівництва ЗСУ - деталі

 8 лютого президент Володимир Зеленський здійснив найсерйознішу перестановку у військовому керівництві країни з початку повномасштабної війни. Він зняв Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначив замість нього Олександра Сирського, який до того очолював Сухопутні сили ЗСУ.

Міністр оборони Рустем Умєров представив у Генеральному штабі нового головнокомандувача – генерал-полковника Олександра Сирського. Під час представлення був присутній також генерал Валерій Залужний, якого вчора звільнили з цієї посади. Умєров подякував йому за службу.

Вас також можуть зацікавити новини: