Юрій Розанов працював на телеканалах Футбол 1/2 / фото: footballua.tv

Відомий футбольний коментатор Юрій Розанов вперше розповів про те, що вже рік веде боротьбу з раком.

У Розанова діагностували рак на початку минулого року. Коментатор обстежувався у Кореї і з травня перестав працювати, так як проходив лікування. 18 листопада Розанов повернувся до коментування, але боротьба із захворюванням ще не закінчена. З моменту лікування, за його словами, минув рік, а через півмісяця його чекає чергове МРТ.

Детально про своє захворювання Розанов розповів сайту "Матч ТВ":

Відео дня

"Взяв і впав. Сказати нічого не можу. Добре, що поруч була дружина, швидко викликали "швидку", і вона швидко приїхала. Спочатку шукали щось типу інсульту. Виявилося, що справа не в цьому. Метастази в голові, щось там ще в кістках. Діагноз - нот гуд".

Читайте також"Виграла цю битву": знаменита італійська тенісистка перемогла рак

"Було нелегко розуміти корейського професора - рівень англійської у нас приблизно однаковий. Я почав у нього питати, чи є у мене рік або півтора року. А він відповів: "Я не знаю. Давайте пробувати". Потім виявилося, що після першої хімії з'явилися поліпшення, після другої - прийшла пора їхати додому. Це не перемога - хімія просто почала діяти", - розповів Розанов.

За словами коментатора, його першою реакцією на діагноз був "повний спокій":

"Тому що поряд зі мною була дружина. Розумів, що сьогодні я не помру, сьогодні, тут, зараз - не помру. Це мені дуже допомогло. Господь дав прожити більше трьох десятків років з найкращою жінкою на світі. Просити у нього більшого було б нахабством з мого боку. Це перше, що прийшло мені в голову. Мене спіткав філософський спокій. Відразу згадав якісь історії превозмогания. Але я не такий. Я не боєць".

Розанов також розповів про свій настрій в боротьбі з недугою:

"Кожен день, коли я прокидався, бачив сонечко, розумів, як це прекрасно. Завдяки такому відношенню все почало сповзати. Потім я зрозумів, що треба повертатися на роботу. Брати і повертатися. Всі кажуть, що шлях до зцілення від раку - у голові. У мене немає приводу з цим сперечатися. Як тільки ти вигнав цю муть з голови - це називається позитивом. Якщо щось трапиться - ну, трапиться. Не буду говорити, що мене це зовсім не турбує, це було б неправдою. Мізки звільнити набагато корисніше".

Нагадаємо, 58-річний Розанов з 2012 по 2014 роки працював на телеканалах "Футбол 1/2" в Україні. Коментатор також відомий тим, що озвучував російську версію популярної комп'ютерної гри "FIFA".

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що відомого футбольного тренера виписали з лікарні після курсу хіміотерапії.