Sony може почати продажі консолі вже в 2027 році / фото Gizchina

Компанія Sony активно протидіє угоді по поглинанню ігрової студії Activision Blizzard корпорацією Microsoft. В рамках розслідування регуляторам надаються різні документи, в одному з яких, направленому в британський регулятор CMA, згадується потенційний термін релізу консолі PlayStation 6.

Журналісти "покопалися"в звітах регулятора та дійшли висновку, що Sony випустить наступника PlayStation 5 у 2027 році. Нібито, договір між Activision Blizzard і Sony на спеціальний доступ до Call of Duty підписаний до наступного релізу консолі. При цьому там же говорилося, що даний доступ закінчиться в 2027 році, з чого стало ясно, що японці мають намір порадувати геймерів консоллю наступного покоління вже через чотири роки.

Варто зазначити, що для тих, хто знайомий з ігровою індустрією, ця дата не є сюрпризом. Історично склалося, що Sony випускає свої консолі приблизно через шість-сім років після виходу попередньої. Як видно, PlayStation 6 чекає та ж доля. 

Відео дня

Раз вже мова зайшла про Call of Duty, то варто нагадати, що Sony не раз говорила, що Call of Duty важлива для PlayStation, і зараз ніхто не здатний створити конкурента франшизі шутерів від Activision Blizzard. Коли CoD перестане виходити на PS, це буде ударом для платформи.

У вересні 2022 року антимонопольні органи Великобританії та Європи вирішили провести поглиблене розслідування майбутньої покупки. Sony привітала це рішення і заявила, що поглинання матиме "серйозні негативні наслідки для геймерів та майбутнього ігрової індустрії".

А тим часом Microsoft готується до швидкої презентації великого оновлення GPT-4, яке повинно зробити революцію в роботі ChatGPT. Вдосконалений чат-бот не тільки прискорить генерацію відповідей, але також навчиться обробляти кілька джерел даних, таких як текст, аудіо або зображення.

Нагадаємо, в кінці січня Microsoft офіційно заявила про розширення співпраці з OpenAI після чуток про $10 мільярдів інвестицій в цю компанію.

А на початку лютого компанія оновила свій пошуковик Bing і вбудувала туди поліпшену версію нейромережі ChatGPT – не ту, що знаходиться в загальному доступі. Користувачі можуть спілкуватися в чаті Bing, як ChatGPT, ставлячи питання та отримуючи відповіді природною мовою.

Вас також можуть зацікавити новини: