Його можна згинати і скручувати без будь-яких наслідків / фото LG Display

Компанія LG Display показала, мабуть, найнезвичайніший дисплей з тих, який ми коли-небудь бачили: його можна розтягувати, складати та скручувати без спотворень й пошкоджень. Так, 12-дюймовий дисплей може розтягуватися до 14 дюймів. 

В основі технології – еластична підкладка з кремнію, що нагадує матеріал для контактних лінз, з крихітними світлодіодами розміром 40 мкм і щільністю пікселів 100 ppi. Завдяки їй екран здатний приймати будь-яку форму, говориться у публікації на сайті LG.

До речі, якщо говорити про щільність пікселів, то 100 ppi може здатися небагато, особливо в порівнянні з сучасними смартфонами. Але як для дебютної версії того, що розтягується – справжній прорив. При цьому наголошується, що еластичність дисплея ніяк не впливає на його довговічність.

Відео дня

Компанія розраховує запустити масове виробництво ближче до 2024 року. Такі дисплеї можна буде використовувати не тільки в складних смартфонах, але й інших сферах. Наприклад, вбудовувати в одяг, меблі та кузовні панелі автомобілів.

фото LG Display

Нагадаємо, раніше в цьому році LG запустила продажі незвичайного "квадратного" монітора зі співвідношенням сторін 16:18. Виробник називає модель "абсолютно новим форматом на ринку моніторів".

А ще раніше компанія показала незвичайні концепти використання вигнутих OLED-дисплеїв на прикладі футуристичного крісла і велотренажера нового покоління. Перша в майбутньому може стати альтернативою VR-гарнітурам.

Вас також можуть зацікавити новини: