Сюжет дня : Карантинний Оскар 2021

Карантинний Оскар 2021

У Лос-Анджелесі 25 квітня 2021 року відбудеться 93-а церемонія вручення нагород премії Американської академії кінематографічних мистецтв і наук «Оскар» за заслуги в галузі кінематографу за 2020 рік. Традиційно церемонія проходить в лютому, проте через пандемію коронавіруса її дату цього року перенесли.

Змінився і формат заходу - мінімум гостей, максимум запобіжних заходів. Всі запрошені на церемонію здадуть мінімум три тести на коронавірус і будуть носити маски, які на шоу стануть не тільки захистом від коронавірусу, але також відіграють важливу роль у шоу.

Церемонія буде знята в вигляді фільму, а до ведучих приєднаються Бред Пітт, Харрісон Форд і Холлі Беррі в ролі самих себе. 

Церемонії передуватиме 90-хвилинне попереднє шоу з пісенними виступами претендентів. Для гостей, які не зможуть приїхати на церемонію, організовують супутникові підключення в прямому ефірі. Захід транслюватимуть онлайн.

При цьому вперше в історії на премію змогли номінуватися фільми, що вийшли на потокових сервісах, проте за умови, що спочатку їхній показ планувався в кінотеатрах. Завдяки цьому лідером за кількістю номінацій в цьому році став стрімінговий сервіс Netflix, на якому серед іншого вийшли такі фільми, як: «Манк» (10 номінацій), «Суд над чиказькою сімкою» (6 номінацій), «Ма Рейні: Мати блюзу» (5 номінацій) і «Новини з усього світу» (4 номінації).

Відзначимо, «Оскар» вважається найзначнішою і найпрестижнішою кінопремією на планеті, незважаючи на те, що регламент вибору переможців не раз піддавався критиці, а члени Академії звинувачувалися в корупції.

Новини про церемонію вручення кінонагород Оскар 2021 умовах пандемії

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся