Кілька простих фраз допоможуть туристам висловити повагу до місцевих жителів / фото ua.depositphotos.com

Відома телеведуча-мандрівниця Саманта Браун стверджує, що приїжджаючи в неангломовні країни, туристам варто уникати фрази "Do you speak English?"("Чи ви говорите англійською?") при першому зверненні до місцевих жителів.

"Одна фраза, якої вам, безумовно, варто уникати під час поїздки за кордон, це, як не дивно, "Чи ви розмовляєте англійською?". Раніше я ставила це питання весь час, і просто спостерігала, як людина, до якої я зверталася, робила незадоволене обличчя. Коли ви вітаєте когось цією фразою, це може бути сприйнято або як виклик, або як образа", – цитує телеведучу видання The Sun.

Замість цього, за її словами, варто вивчити кілька важливих фраз мовою тієї країни, до якої ви подорожуєте: доброго дня, будь ласка, дякую та я не говорю... (підставити потрібну мову – ред.). 

Відео дня

Таким чином, зазначає Браун, місцеві жителі, в тому числі завдяки акценту, точно зможуть зрозуміти, що ви немісцеві. Одночасно їм буде приємно, що ви намагаєтеся звертатися до них їхньою мовою з поваги. Вже після цього ви можете уточнити у них, чи говорять вони англійською або іншою мовою, якою володієте ви.

"Я гарантую, що в такому випадку люди зроблять все можливе, щоб допомогти", – додала мандрівниця.

Від себе наша редакція додасть, що справжнім порятунком для вас буде, якщо вирушаючи до іншої країни, ви вивчите, як місцевою мовою називають ті продукти, які ви не любите чи які вам не можна.

Як повідомляв УНІАН, раніше були визначені п'ять найгірших вчинків туристів під час відпустки, які дратують інших відпочиваючих і місцевих жителів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.