Очищення від мін та снарядів може тривати десятиліттями після закінчення боїв / фото facebook.com/Стас Кухарчук

В останні роки по всьому світу різко зросла кількість загиблих через міни та боєприпаси, що не розірвалися під час бойових дій.

Читайте такожХуг закликає сторони конфлікту на Донбасі невідкладно втілити зобов'язання щодо перемир'я

Про це у вівторок, 3 квітня, повідомили в організації Handicap International, передає DW.com.

Відео дня

Згідно зі звітом Landmine Monitor, у 2016 році через вибухи мін та снарядів було вбито та поранено понад 8,6 тисячі людей, тоді як у 2013 році їхня кількість складала 3,4 тисячі.

Найчастіше жертвами стають жителі зон конфліктів Афганістану, Сирії, України та Ємену. Там часто бомбардують житлові райони, в яких потім залишається багато снарядів. У 2016 році від вибухів постраждало 1,5 тисячі дітей. Крім того, понад 1,8 тисячі людей стали жертвами саморобних вибухових речовин, в тому числі 1180 - в Афганістані. 90 відсотків жертв були вбиті та травмовані саме боєприпасами, які залишилися після бойових дій.

У Handicap International зазначають, що очищення від мін та снарядів може тривати десятиліттями після закінчення бойових дій. "Вибухонебезпечні залишки війни запобігають безпечному поверненню населення до своїх будинків", - зазначила представниця організації Єва Марія Фішер.