13% опитуваних хочуть, аби ОРДЛО повернулися під контроль України, але отримали більше незалежності від Києва / фото УНІАН

Більшість українців (54%) висловлюються за те, щоб тимчасово окупований Донбас повернувся до складу України на тих же умовах, які були до окупації.

Читайте такожКожен десятий українець вважає події на Донбасі війною між Росією і США - опитування

Про це свідчать передані УНІАН результати опитування, проведеного Центром Разумкова з 13 по 17 лютого.

Відео дня

«Говорячи про політичне майбутнє територій «ДНР» та «ЛНР», більшість громадян України (54%) хотіли б, щоб ці території повернулися до складу Донецької та Луганської областей України на тих же умовах, що були раніше, 13% — щоб ці території повернулися під контроль України, але отримали більше незалежності від Києва», - йдеться в повідомленні.

Лише 6% виступають за те, щоб ці території утворили автономію у складі України, 5% — щоб ці території відокремилися від України і стали незалежними державами, 3% — щоб ці території відокремилися від України і увійшли до складу Російської Федерації.

*** Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.