Начальник штабу Сухопутних військ Збройних сил США, чотиризірковий генерал Марк Міллі днями відвідав передові позиції українських бійців поблизу Маріуполя. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

Разом з ним до району проведення АТО прибули Пан Джордж Кент, заступник Надзвичайного і повноважного посла США в Україні, полковник Джозеф Райан, помічник генерала Міллі, полковник Пол Шмітт, військовий аташе при Посольстві США в Україні.

Відео дня

Делегацію від командування Сухопутних військ ЗС України супроводжували генерал-лейтенант Ігор Довгань, від сил АТО, керівник Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей генерал-лейтенант Олександр Локота, командир ОТУ «Маріуполь» полковник Ігор Красота. 

Гості провели брифінг та обговорили питання оперативної обстановки в районах виконання завдань ОТУ «Маріуполь», стан та положення сил АТО. 

Читайте такожЗМІ показали, як безпілотник США "сканує" зону АТО (карти)

Присутні також обговорили питання щодо використання станцій контрбатарейної боротьби, які знаходяться на озброєнні провідних країн світу з метою впровадження їх досвіду при створенні перспективних станцій для озброєння Сухопутних військ Збройних Сил України. 

Українська сторона вважає критично важливою підтримку США та інших союзників у приведенні ЗСУ до стандартів ХХІ ст.

Після робочої частини зустрічі чотиризірковий генерал Марк Міллі поспілкувався з українськими захисниками.

"Ви єдині, хто має реальний, справжній бойовий досвід проти існуючого ворога. Я також дослухаюся до вашого досвіду і я впевнений що скоро, завдяки бойовому духу ви зупините ворога і відновите суверенітет і територіальну цілісність", - зазначив Міллі, додавши, що досвід українського воїна, який воює проти ворожої агресії з боку РФ є надзвичайно корисним для всіх.

В знак особистої поваги до військовослужбовців ЗС України генерал Марк Міллі вручив військовослужбовцям іменні медальйони СВ США.

Раніше стало відомо, що командувач армії США в Європі оцінив ймовірність вторгнення РФ до Центральної України.