В ЗСУ розповіли про ситуацію на Донбасі / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська на Лимансько-Куп’янському напрямку використоують іншу тактику, порівняно з Бахмутським. При цьому ворог все одно зазнає значних втрат, зоча й менших, ніж під Бахмутом, та не досягає результатів.  

Як зазначив в ефірі телеканалу FREEДОМ речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий, на Бахмутському напрямку ворог в основному використовує "вагнерівців". Однак вони не мають можливості повністю перекривати втрати. Через це там є і регулярні війська РФ, насамперед повітряно-десантні та механізовані підрозділи. 

Також Череватий розповів про ситуацію на Лимансько-Купʼянському напрямку, де ворог намагається більше проявляти активність у вигляді артилерійського ураження. 

Відео дня

"Буває і понад 400 обстрілів наших позицій. Цієї доби 267 було обстрілів. І також намагався, як і всі попередні тижні, проявляти активність у плані наступальних дій, у районі населених пунктів Кремінна, Білогорівка тричі намагався атакувати, але отримав потужну відсіч і втратив 29 окупантів убитими, 65 пораненими. Відступив", – пояснив він.

Крім того, якщо порівнювати цей напрямок з Бахмутським фронтом, російські окупанти більше використовують бронетехніку. Також там більше мобілізованих.

"Хоча ця доба не типова, було підбито тільки одна БМП і артилерійський броньований тягач, і склад боєприпасів. То попередньої доби там потужно палили їхні танки, зокрема новітні Т-90, Т-80. Помітно, що там більше з мобілізованих, нехай слабопідготовлених, але трохи злагодженіших підрозділів, але там усе-таки регулярна армія воює і там більш щадний режим цього нагону в атаки, тому що у "вагнерів" чітко стоїть ззаду загороджувальний загін, у них вибору немає. Тут все-таки якась тактика, якісь злагоджені дії", – додав Череватий.

Бої на Донбасі

На території Донецької та Луганської областей тривають важкі бої з російськими окупантами. Один із найгарячіших напрямків – Бахмутський. Проте навіть в умовах постійних атак українські захисники дають ворогу відсіч.

Так, на Донеччині захисники відбили дві ворожі атаки на опорні пункти у Бахмуті. Попри обстріли, що зруйнували частину фортифікаційних споруд, росіяни не змогли прорвати українську оборону.

Крім того, заступниця очільника Міноборони України Ганна Маляр заявила, що в Бахмуті було певне просування окупантів, проте українські війська теж мають успіхи. Вона наголосила, що оборона міста триває. За Бахмут йдуть активні бої.

Вас також можуть зацікавити новини: