Українські захисники відбивають атаки окупантів на Донбасі / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На Донбасі за поточну добу українські захисники відбили 14 атак російських окупантів, ще на трьох ділянках тривають бої.

Про це повідомляє угруповання Об'єднаних сил у соціальній мережі Facebook.

Відео дня

"Угруповання Об’єднаних сил продовжує ведення оборонної операції у визначеному районі відповідальності на Донецькому і Луганському напрямках. Уздовж усієї смуги оборони ворог застосовує бойову авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію великих калібрів, танки, міномети різних систем, завдає ракетно-бомбових ударів по цивільних об’єктах інфраструктури, мирних житлових кварталах", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, російські окупанти обстріляли 46 населених пунктів у Донецькій та Луганській областях, зруйнували і пошкодили 62 цивільних об’єкти: 59 житлових будинків, електропідстанцію і будинок культури.

"В результаті цих обстрілів лише в Покровському і Бахмутському районах Донецької області загинуло щонайменше 3 цивільних особи, ще 2 отримали поранення. Дані по решті районів Донеччини і Луганщини загалом наразі уточнюються", - сказано у повідомленні.

"Українські захисники і захисниці зі складу угруповання Об’єднаних сил відбили сьогодні 14 атак ворога. Ще на трьох локаціях тривають бої з окупантом", - наголошується у повідомленні.

Втрати Росії на Донбасі

Українські відважні воїни завдають російським загарбникам втрат у живій силі і техніці.

Зокрема, за добу, що минає, військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил знищили 2 артилерійські системи, 11 одиниць бойової броньованої техніки, 10 ворожих автомобілів.

Також підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили 2 крилаті ракети Х-59МК та три високоточні безпілотні літальні апарати типу "Куб".

"Загалом за тиждень, що минає, військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил відбили 76 ворожих атак. Знищили 22 танки, 1 одиницю спеціальної техніки, 17 артилерійських систем, 67 одиниць бойової броньованої техніки, 1 спеціальний броньований автомобіль та 28 одиниць автомобільної техніки (одна з них з боєкомплектом). Підрозділами ППО збито ворожий багатоцільовий гелікоптер К-52, 3 крилаті ракети та 25 безпілотних літальних апаратів окупанта", - наголошується у повідомленні.

Раніше повідомлялося, як українські воїни розгромили ангар з російською технікою.

Вас також можуть зацікавити новини: