У ЗСУ спрогнозували, чи варто очікувати найближчим часом ракетних ударів / скріншот

Російських кораблів у Чорному морі істотно поменшало, а ракетоносіїв у пунктах базування на бойовому чергуванні немає.

Як повідомила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час інформаційного телемарафону, у Чорному морі у ворога залишилося всього п'ять кораблів, а ракетоносіїв зараз в пунктах базування на бойовому чергуванні немає.

"Але ж ми пам’ятаємо, що вони перед цим дуже багато "Калібрів" використали. Саме тому потребують час на переспрорядження. Однак пам’ятаємо також про те, що не тільки святкові дні для ворога є значущими, і вони можуть атакувати. Тому що це їхній напрямок основної діяльності: вони намагаються атакувати нас постійно. Зараз, готуючись до цього, цілком імовірно, будуть використовувати ще дронові атаки, а тим часом підтягувати ракетоносії", - наголосила Гуменюк.

Відео дня

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, Україна зазнала вже понад 10 масованим ракетним атакам з боку російських загарбників. Вони цілили по об'єктах енергетики та цивільної інфраструктури.

За даними Генштабу, за минулу добу 31 грудня війська РФ завдали 31 ракетний і 12 авіаційних ударів по Україні.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що 31 Грудня противник здійснив пуски понад 20 крилатих ракет з акваторії Каспійського моря і ракетних комплексів наземного базування, 12 з яких були збиті.

Вас також можуть зацікавити новини: