Вже скоро можуть ухвалити новий закон про мобілізацію / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Демобілізація командирів з досвідом через 36 місяців служби може призвести до втрат українських територій та людських жертв.

Таку думку висловив командир батальйону ударних БпАК "АХІЛЛЕС", 92-ї ОШБр Юрій Федоренко в ефірі Київ24. "Командирів, які спроможні приймати рішення та брати на себе відповідальність, сержантів, солдатів, які виконують бойові завдання, якщо зробити відтік від Сил оборони, дати можливість демобілізуватися і на їхнє місце поставити молодих, зелених, необстріляних - ми будемо мати втрати території, помножені на людські жертви", - заявив він.

На думку військового, альтернативою може стати надання військовим ротацій та повноцінних відпусток, що стане можливим в разі формування достатнього військового резерву.

Відео дня

"Умовно, піхотинець знаходиться чотири місяці на передній лінії, і потім гарантовано два місяці має знаходитися в тиловій зоні, де він проходить відпочинок, психічну реабілітацію, має можливість сходити в відпустку, і після цього знову заходить в ротацію для виконання бойових завдань", - каже Федоренко.

Демобілізація ж можлива вже після перемоги України, додав військовий.

Новий закон про мобілізацію: останні новини

Як повідомляв УНІАН, наприкінці січня Кабінет міністрів України передав до парламенту оновлену версію проекту закону про мобілізацію. Вже 7 лютого Верховна Рада проголосувала за документ в першому читанні

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець спочатку заявив, що новий законопроект порушує норми Конституції, однак згодом закликав проголосувати за нього. За його словами, зауваження можна врегулювати до другого читання.

Нардеп Ярослав Железняк каже, що розгляд документу може сповільнити велика кількість поправок, однак ухвалення можна чекати вже до кінця цього місяця. 

Вас також можуть зацікавити новини: