Богдан Кротевич висловився про мобілізацію в Україні / колаж УНІАН, фото facebook.com/GeneralStaff.ua, скріншот

Для ведення оборонної війни з російськими окупантами Україні може знадобитися більше, ніж півмільйона людей. Таку думку висловив начальник штабу бригади НГУ "Азов" Богдан "Тавр" Кротевич.

"Думаю, може й більше. Може мільйон, може два мільйони. Зважаючи на наші спроможності. І те, які спроможності ми можемо потягнути, нам вже треба їх готувати. Тобто, якщо ми зараз не можемо всіх мобілізувати, то ми повинні поставити на військовий облік і проводити рекрутинг. Проводити курси молодого бійця. Наприклад, це як резервна армія. Резерв першої, другої, третьої черги", – пояснив він в інтервʼю Наталії Мосейчук.

Говорячи про проблеми з мобілізацією, "Тавр" наголосив, що внутрішня комунікація "завалена повністю". 

Відео дня

"Я, якщо ви зараз спитаєте… Відеоролики про "вступай в армію" і так далі, і такий, щоб на міжнародному рівні, а не так, щоб кожна бригада окремо, там "вступай в "Кракен", "вступай в "Азов" і так далі… А так, щоб "вступай в армію, ти потрібен армії, ти повинен звільняти території" – я не згадаю такий ролик", – додав боєць.

Військовий наголосив, що російська армія проводить рекрутинг. На росіян працює пропаганда і лозунги на кшталт "вернем Одессу обратно домой".

"У нас немає пропаганди захисту своєї батьківщини. От зняли десь ролик, де ТЦКшник б’є якогось "тіпа", це "форситься", це підтримується російською пропагандою, ботоферми, на це виділяються кошти з російського бюджету, щоб все це розводити. Вони як обирають тему – вони дивляться, що більше болить українцю, і розводять цю тему. Ми зі свого боку – ні своєї протидії, ні своєї пропаганди. Взагалі нічого. І мене це дуже сильно чіпляє", – зауважив Кротевич.

"Тавр" згадав і про нестачу фінансування. Він розповів, як дивився фільм Клінта Іствуда "Прапори наших батьків", де військові їздили і "піарили" військові облігації Сполучених Штатів.

"І там міністр фінансів в одній зі сцен каже: "А на що ви думаєте ми воюємо? В нас не вистачає грошей". Це Сполучені Штати казали. "В нас не вистачає коштів воювати, в нас не вистачає коштів купляти паливо, щоб на цьому паливі танки їздили, літаки літали". А до цього було інтерв’ю, де президент висловився, щоб інші країни допомогу українським біженцям давали в бюджет України. Я, якщо чесно, звинуватив собі в голові міністра фінансів. Тому що в нас є військові облігації, тільки ніхто про них не знає", – резюмував він.

Мобілізація в Україні: що кажуть військові

Майор ЗСУ Єгор Чечеринда каже, що для перемоги над окупантами Україні потрібна мобілізація. За його словами, можна мобілізувати по 10 тисяч осіб з кожного регіону.

Раніше офіцер ЗСУ та боєць бригади імені Івана Богуна Тарас Березовець сказав, що практично всі чоловіки призовного віку в Україні мають розуміти, що на якомусь етапі їх торкнеться мобілізація. Він зауважив, що деякі люди залишаються на передовій, попри те, що мають кілька контузій – військовим потрібен перепочинок. 

Вас також можуть зацікавити новини: