Євлаш пояснив, чи повинні блогери, що займаються волонтерською діяльністю, йти у ТЦК / Колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Капітан Ілля Євлаш, речник Сухопутних військ ЗСУ розповів, чи повинні блогери, що активно займаються волонтерством, йти до ТЦК, та пояснив своє ставлення до тих блогерів, які їздять "волонтерити" на Мальдіви.

З приводу ТЦК та потенційної мобілізації Євлаш в інтерв'ю "Укрінформу" зазначив, що звичайно, є люди, які займаються масштабною волонтерською діяльністю, і тоді вони, швидше за все, на своєму  місці.

"Якщо, наприклад, якісь блогери роблять досить багато, вони збирають на дрони, мільйони донатять, якщо вони допомагають постійно, на зв’язку з бригадами, – в принципі, я не проти такого. Якщо вони постійно працюють, тобто неважливо, де ти, головне, що ти робиш і наскільки ти віддаєшся. Тобто, якщо він зі свого цивільного життя робить дуже багато, і реально це виправдовується також іще тим, що, наприклад, він з тих чи інших причин, якщо піде, не може, окей", - зауважує військовий.

Відео дня

Водночас, каже він, багато інфлюенсерів воюють, і служба в армії їхній блогерській діяльності аж ніяк не заважає.

"Якщо я блогер, я не йду в армію, тому що я блогер, я репости роблю, це важливо, звичайно, але це не є підставою, ти репости можеш робити так само, будучи в Збройних силах, це не є прямо такою причиною", - зауважує Євлаш.

Щодо людей, які їздять на відпочинок за кордон, на ті ж Мальдіви, використовуючи волонтерську діяльність як привід, Євлаш висловив різке обурення.

"Зараз не час для розкоші, зараз час для того, аби затягнути паски і робити максимум для того, аби втримати нашу країну, аби було куди повертатися з цих Мальдів, і ці люди просто цього не розуміють. І дуже важливо працювати і доносити людям, що "come on", якщо вони кажуть, що ми втомилися від війни, то – а що ми скажемо військовим…", - зауважив він

Він додав, що навіть великі донати чи волонтерство не є виправданням, адже є багато людей які роблять набагато більше, і не вважають, що їм треба поїхати відпочити. І це навіть не порівнюючи з бійцями на передовій, які там "перебувають в нестерпних умовах: у багні, у воді, у бруді, у холоді, які замерзають там".  

"А люди, які вважають, що вони можуть поїхати на Мальдіви, десь відпочити, – мені здається, що це не зовсім ок. Так, звичайно, якщо ти не військовий, цивільний, так, ти можеш собі дозволити якийсь перепочинок, але на фоні смертей, тисяч загиблих, зруйнованих доль, сімей, цього всього, – це, мені здається, не дуже гарно виглядає", - зауважив Євлаш.

Мобілізація блогерів та медійників

Раніше ійськовий Богдан Климчук висловив думку, що мобілізація таких інфлюенсерів як Сергій Стерненко, Сергій Притула, Тарас Чмут, Юрій Бутусов або ігор Лаченков була б хорошим прикладом для наслідування.

Водночас колишній міністр економіки і член наглядової ради "Укроборонпрому" Тимофій Милованов коментуючи пропозицію про мобілізацію блогерів, зазначив, що виникає конфлікт між ефективністю та справедливістю.

При цьому він запропонував подумати, де блогери будуть ефективнішими, - на передовій в штурмовій бригаді, в штабі або в управлінні бригадою.

Вас також можуть зацікавити новини: