Українські спецслужби кілька разів успішно атакував ворожі цілі надводними дронами. / скриншот

Начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк наголосила, що наразі для того, щоб переломити хід війни у морі, Україні потрібні морські дрони, а згодом вона вже використовуватиме й кораблі. Україна вже давно відкрила морський фронт цієї війни, сказала Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Просто засоби, якими ми діяли, мали бути удосконалені і відповідати викликам цієї війни. Її недаремно охрестили "війною дронів". І це стосується не лише повітря, а й моря", - пояснила вона.

Представника Сил оборони півдня наголосила, що наразі українське військо використовує усі доступні методи для отримання переваги над російськими терористами в морі.

Відео дня

"Взагалі, акцент на тому, як максимально ефективно протидіяти. Необов'язково вибудовувати велетнів, щоб побити тих самих велетнів, які нам протидіють. Ми вже переконалися, що маленькими ударами можемо завдавати більшої шкоди", - зауважила Гуменюк.

За її словами, наразі судна, які будуються у Туреччині для України, це більш далека перспектива, якої український флот не може чекати так довго у умовах повномасштабного вторгнення.

"Тому, щоб переломити хід війни у морі, нам поки що потрібні саме дрони. А потім для закріплення ефекту будуть кораблі", - сказала вона.

Морські дрони - новини

Як повідомляв УНІАН, у середині липня на Кримському мосту вчергове пролунав вибух, який спричинив обвал одного з прольотів мосту. Міст нібито атакували надводними дронами.

Крім того, на початку серпня українські спецслужби кілька разів успішно атакував ворожі цілі надводними дронами. Під час однієї з таких атак значні пошкодження неподалік Новоросійську отримав великий десантний корабель "Оленегірський гірник". Його росіяни використосували для перекидання військ та вантажі до Криму.

Крім того, на відстані 32 миль від Керченської протоки під удар потрапив підсанкційний танкер-хімовоз SIG, який прийшов з Туреччини. Він доставляв паливо окупантам в Криму.

Згодом начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів, що росіянам вдається знищувати близько 70% українських морських дронів. Незважаючи на це, очільник ГУР наголосив, що ці безпілотники все ж мають достатню ефективність.

Вас також можуть зацікавити новини: