Чубаров розповів про ситуацію в окупованому Криму / фото ua.depositphotos.com

Російські загарбники у тимчасово окупованому Криму активно готуються до контрнаступу Збройних сил України. Ворог зводить на півострові фортифікаційні споруди, а російська армія перекидає до оборонних рубежів військову техніку.

"У Джанкойському районі недалеко від села Медведєва дійсно було сформовано великий майданчик, де була сконцентрована техніка, зокрема російської окупаційної армії. Усі звернули увагу, що раптом ця техніка звідти кудись розійшлася, відбулося розосередження", – розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За його словами, після того, як техніка зникла, почалися розмови про її вивезення з території півострова та підготовку окупантів до відступу. Проте цього не відбулося, зараз ворог намагається максимально укріпити підступи до Криму.

Відео дня

"І те, що відбувається в Генічеському районі (Херсонської області – ред.), там, як і в Північному Криму, російські окупанти звели і продовжують зводити фортифікаційні укріплення на лінії зіткнення", – додав голова Меджлісу.

Чубаров зазначив, що ця техніка зʼявилася там, де росіяни готуються до оборони півострова. На його думку, це говорить "лише про те, що російська окупаційна адміністрація готується до наближення Збройних сил України".

Ситуація в окупованому Криму: останні новини

Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк підтвердила, що ворог перекинув військову техніку в Криму до інших районів. Водночас говорити про новий "жест доброї волі" з боку окупаційних військ поки не доводиться. За її словами, подібні маневри росіяни здійснюють, швидше за все, для посилення на певних ділянках.

Крім того, окупанти посили репресії в Криму. У Центрі національного спротиву розповіли, що росіяни проводять пошук українських партизанів на півострові.

Вас також можуть зацікавити новини: