Окупанти обстріляли Чернігівщину / фото Ірина Лєпкіна-Семенчук в Facebook

У середу, 1 лютого 2023 року, російські окупанти обстріляли Чернігівську область. Міна потрапила у погріб приватного будинку – загинули троє місцевих жителів, ще одного поранено.

Як повідомляє Оперативне командування "Північ", ворог обстріляв район населеного пункту Єліне. 

"Внаслідок потрапляння міни (120 мм) у погріб приватного будинку загинули троє місцевих жителів. Один - отримав поранення і доправлений до лікувального закладу", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За даними ОК "Північ", окупаційні війська продовжують обстрілювати прикордонні населені пункти Сумщини і Чернігівщини.  

"Сьогодні з 14:50 до 15:30 було 17 приходів, ймовірно з міномету 120 мм, в районі н.п. Студенок. Втрат серед особового складу та техніки немає. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація уточнюється", - додали в командуванні. 

Також з 15:10 до 15:40 повідомили про 14 приходів, ймовірно з міномету 120 мм, в районі населеного пункту Єліне.

Оновлено 20:52: Голова Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус повідомив, що внаслідок обстрілу загинули чотири людини. Ще одну поранено. 

Ситуація на Чернігівщині

Російські окупаційні війська не припиняють обстріли прикордонних населених пунктів України. Так, у неділю, 29 січня, ворог обстріляв Чернігівську область з артилерії та мінометів, зафіксовано понад 10 прильотів.

Водночас на тлі розмов про ймовірний повторний наступ РФ з боку Білорусі, які точилися в січні, командувач військами оперативного командування "Північ" генерал-майор Віктор Ніколюк запевнив, що ЗСУ не дадуть російським окупантам дійти до Чернігова.

Крім того, на Чернігівщині Служба безпеки України викрила зрадника, який працював на спецслужби Білорусі. Правоохоронці затримали зловмисника у результаті спецоперації наприкінці 2022 року.

Вас також можуть зацікавити новини: