Путін використовує нерозважливу стратегію / фото REUTERS

Російський правозахисник Марк Фейгін переконаний, що ціль Кремля - захопити увесь Донбас, щоб змусити Київ піти на переговори.

"Росіяни вважають, що мають Луганщину під повним окупаційним контролем, а от з Донеччиною потрібно завершити та вийти більш різко на якісь переговори. Путін у будь-якому випадку хоче залишити за собою Донбас, а розмінною картою зробити частини Запорізької, можливо, Херсонської областей. Крим і Донбас – це важливі точки. Командуванню ЗСУ зрозуміло для чого Бахмут тримається, щоб продовжувати сковувати сили РФ, щоб російські частини зазнавали втрат. Сім тижнів – це максимальний термін, який треба протриматись Бахмуту, коли почнеться наступ Збройних Сил України", - зазначив Фейгін для телеканалу Еспресо.

На думку відомого адвоката, окуповані частини Запорізької та Херсонської областей Путін планує використати як "розмінну карту".

Відео дня

"Понад 50 тисяч військових РФ зараз воює під Бахмутом та продовжуватимуть перебувати в зоні боїв на сході. Для російського Кремля важливо взяти увесь Донбас. Тобто Донеччину й Луганщину, щоб отримати переговорну позицію. Але росіяни не зможуть втримати ці території, якщо Україна отримуватиме у заявленому об'ємі зброю, і здійснить контрнаступальну операцію. Стратегія Росії побудована саме на досягненні максимального можливого результату: окупація всього Донбасу, і зробити його об'єктом переговорів", - додав Фейгін.

Війна в Україні: перспективи Кремля

Путін незабаром приповзе до влади України, благаючи про мир, на тлі надзвичайно поганої ситуації, яка склалася в російській економіці, вважає політтехнолог Борис Тізенгаузен.

Російське керівництво прорахувалося, на думку американської розвідки, і до кінця 2023 року РФ не зможе захопити увесь Донбас.

Публіцист Андрій Піонтковський, який проживає у Вашингтоні, вважає, що Путін уже зрозумів, що програв війну зі знищення України. Політолог прогнозує громадянську війну в РФ вже незабаром.