РФ здійснила масовану повітряну атаку вранці 18 травня / t.me/andrii_nebytov

З'явилися фото збитих над Києвом під час повітряної атаки РФ ракет. Начальник ГУ Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов підкреслив, що плани ворога вразити столицю ударами вчергове провалились завдяки успішній роботі ППО.

Поліцейські проводять огляди місць падіння уламків і фіксують пошкодження. 

Наразі суттєвих руйнувань не зафіксовано, травмованих осіб немає. 

Відео дня

Громадян вкотре закликали не торкатися уламків ракет, БПЛА чи інших невідомих предметів. У разі їхнього виявлення потрібно повідомити правоохоронців по спецлінії "102". За можливості необхідно обмежити доступ сторонніх осіб до місця події і чекати на прибуття спеціальних служб.

ОНОВЛЕНО 9:45. Своєю чергою, начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook зазначив, що уночі область зазнала чергової терористичної атаки російських окупантів.

"Фактів влучань в області не зафіксовано. Постраждалі також відсутні. У декількох громадах виявлено падіння уламків на подвір’я людей. Вже є інформація про пошкодження декількох приватних будинків", - повідомив він. 

t.me/andrii_nebytov

За словами Кравченка, ці пошкодження незначні: вибито вікна та пошкоджено шифер даху.

Крім того, уламками пошкоджено два автомобілі. "Оперативні групи продовжують свою роботу з виявлення та фіксації наслідків терористичної атаки", - додав голова ОВА.

Масована атака Росії 18 травня 2023 року - головне

Росія вже вдев'яте з початку травня здійснила повітряну атаку на Київ. ППО вранці 18 травня також спрацювала у Вінницькій області. 

За інформацією КМВА, вранці над Києвом було збито всі ворожі цілі. Найбільші пошкодження зафіксовано в Дарницькому районі - там було загорянння на території гаражного кооперативу. Пожежа ліквідована. В решті районів можуть бути падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. 

Попередньо, атака на Київ була здійснена із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію, ймовірно - крилатими ракетами типу Х-101/555. Після запуску ракет ворог задіяв над столицею свої розвідувальні БпЛА. 

Вночі РФ також вдарила по Одесі, більшість ракет було знищено над Чорним морем, проте є влучання в об'єкт промисловості. Унаслідок удару одна людина загинула, ще двоє отримали поранення. 

Генштаб, своєю чергою, уточнює, що протягом минулої доби противник завдав 15 ракетних ударів, зокрема по містах Бахмут, Херсон та Одеса. Крім того, зафіксовано 42 ворожих авіаційних удари та 101 обстріл з реактивних систем залпового вогню.

Вас також можуть зацікавити новини: