Війська РФ хочуть виявити вогневі точки українських бійців / фото ЗСУ

Російські війська вирішили змінити тактику на Авдіївському напрямку. Вони збираються йти в лобову атаку, щоб виявити вогневі позиції Збройних сил України.

Таку думку висловив військовий аналітик Ігаль Левін в ефірі 24 каналу.

За його словами, коли окупанти виступають в лобову атаку – наші захисники повинні відкрити вогонь у відповідь, щоб не дати їм закріпитися на нових позиціях.

Відео дня

"Коли ворог закріпився – його складно вибити, тому наші відповідають. Звичайно, відразу починають стріляти з кулеметів, гранатометів, мінометів і т.д. і це виявляє наші позиції", – пояснив Левін.

Він додав, що на війні досить складно визначити вогневі точки, адже всі бійці замасковані, і подібна тактика застосовується, щоб викликати вогонь у відповідь.

Як тільки ворог виявляє вогневі позиції, бійцям потрібно відразу їх міняти, заявив Левін: "Треба рухатися. Рух – це життя на війні, статика – смерть. Просто аксіома".

Експерт зазначив, що на лобові атаки окупанти кидають тих, кого їм не шкода, в тому числі насильно мобілізованих жителів ОРДЛО, а також батальйони нацменшин.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни (ISW), російські сили, ймовірно, вирішили атакувати Авдіївку "в лоб" з території окупованої Донецької області.

Вас також можуть зацікавити новини: