ЗСУ розбили черговий С-400 окупантів / фото REUTERS

Знищення в окупованому Криму російського ракетного комплексу С-400 "Тріумф" - це дуже важлива подія для війни.

Крім того, як заявили західні аналітики, вона також надсилає сигнал країнам, які використовують ці комплекси для власного захисту, передає Голос Америки. "Ого. Це величезна (подія). Якби я був з країни, яка купила С-400, я б запанікував. Якби я був росіянином у Криму, я б запанікував. КРИМ ЦЕ УКРАЇНА", - написав у соцмережі екс-військовий і конгресмен США Адам Кінзінгер.

Відео дня

Подібну думку висловив і Люк Коффі, старший науковий співробітник американського Гудзонівського Інституту. "Туреччина повинна ретельно подумати про корисність свого С-400 у сучасній війні", - написав він у соцмережі.

На події в тимчасово окупованому Криму відреагували і західні ЗМІ. Так, на думку видання Express.co.uk, вибухи в Криму "принижують Путіна". 

Удар ЗСУ по Євпаторії

Вранці 14 вересня біля тимчасово окупованої Євпаторії ЗСУ завдали удару по ракетних комплексах РФ "земля-повітря". Внаслідок чого було знищено сучасний російський комплекс ППО С-400 "Тріумф" орієнтовною вартістю $1,2 млрд. Спецоперацію було проведено у співпраці воєнною контррозвідкою СБУ та ВМС України. Для удару було використано безпілотники та дві крилаті ракети "Нептун".

Вас також можуть зацікавити новини: