Харків потерпає від обстрілів окупантів / фото t.me/pgo_gov_ua

Російські загарбники постійно намагаються атакувати Харків та область. В Ізюмі через дії окупантів склалася катастрофічна гуманітарна ситуація.

Онлайн-трансляція подій у Харкові та області на тлі повномасштабного вторгнення РФ у вівторок, 17 травня:

21:36 На Харківщині ще понад 7,5 тис. споживачів знову зі світлом – Тимошенко. На Харківщині активізувались роботи з відновлення критичної інфраструктури. Зокрема, силами спеціалістів подача електроенергії була відновлена у цілому ряді населених пунктів області, загалом до електроенергії під'єднано ще понад 7500 споживачів.

Відео дня

20:20 У боях за Старий Салтів та Ізбицьке загинули п’ятеро бійців 227-го батальйону тероборони.

19:46 Харківська ТЕЦ-5 відновила виробництво електроенергії.

19:24 На Харківському напрямку підрозділи противника основні зусилля зосереджують на утриманні займаних позицій та недопущенні просування наших військ до державного кордону України. Ворог здійснив артилерійські обстріли наших військ.

19:00 ДТП в Індустріальному районі Харкова: травми зазнала молода жінка та її дитина. На перехресті Індустріального проспекту та вулиці Миру зіткнулися Nissan та Dacia Sandero. Внаслідок пригоди садна та забиття отримали двоє пасажирів Dacia Sandero - 28-річна жінка та її шестирічний син. Вони були на задньому сидінні. Усі обставини ДТП встановлюються.

17:37 На тимчасово окупованих територіях поширюють фейк для захоплення Харкова. В окупованих населених пунктах Харківської області комендатура призначила "своїх" старост з-поміж місцевих жителів, які тепер поширюють фейки про "капітуляцію" Києва та "захоплення" міста Харків. Про це повідомили у прес-службі Борівської сільради. Нагадаємо, що за держзраду та співпрацю з окупантами загрожує ув'язнення, аж до довічного.

16:11 У Харкові альпіністи ДСНС почали проводити аварійні роботи.

16:01 Попри зниження інтенсивності обстрілів Харкова та відступ окупантів, бойові дії на території області тривають і розслаблятися не варто. Усі громадяни мають бути свідомими та відповідальними.

15:18 У Харкові окупанти знищили генетичний банк рослин. Це був єдиний в Україні банк рослин. Там зберігалося понад 160 тисяч сортів та гібридів рослин з усього світу.

15:06 У Харківській області запровадили сухий закон до кінця війни. Голова ОВ Олег Синегубов підписав наказ про заборону на всій території Харківської області продажу алкогольних напоїв з 17 травня до кінця дії воєнного стану. Заборона не стосується продажу слабоалкогольних напоїв з 9:00 до 15:00. У закладах харчування продаж слабоалкогольних напоїв дозволено до 21:00.

13:50 Запрет на алкоголь Олег Синегубов подписал приказ о запрете на всей территории Харьковской области продажи алкогольных напитков с 17 мая до конца действия военного положения.

13:46 В Херсонской области исчез депутат областного совета Сергей Сорокунский Об этом написала его дочь Инна на странице Facebook. В последний раз связь с мужем была 16 мая около 19 часов.

13:30 ВСУ прориваються до Вовчанська Як розповіли у Харківській ОВА, українські воїни просуваються на північ і північний схід від Харкова у напрямку міста Вовчанськ. За останні дні Українські сили досягли певних успіхів у контратаках і навіть дійшли до однієї з ділянок кордону. Подальші успіхи ЗСУ у цьому регіоні можуть поставити під загрозу здатність росіян посилити свій наступ на Слов'янськ та Краматорськ.

13:20 Який громадський транспорт сьогодні працює у Харкові. Відновлено роботу трьох маршрутів тролейбуса - №1, №5, №6. Маршрут автобуса №119 обслуговується тролейбусами з автономним ходом, частина колії йдуть під тролейбусною контактною мережею та заряджаються. Відновлено роботу 21 маршруту автобуса. Це маршрути № 11, 16, 20, 28, 33, 40, 68, 75, 78, 102, 107, 147, 204, 209, 221, 232, 249, 258, 260, 263.

12:03 ВСУ прориваються до Вовчанська. Як розповіли у Харківській ОВА, українські воїни просуваються на північ і північний схід від Харкова у напрямку міста Вовчанськ. За останні дні Українські сили досягли певних успіхів у контратаках і навіть дійшли до однієї з ділянок кордону. Подальші успіхи ЗСУ у цьому регіоні можуть поставити під загрозу здатність росіян посилити свій наступ на Слов'янськ та Краматорськ.

11:55 Небагато про харків'ян, які досі живуть без комунікацій. Наш народ не перемогти.

11:05 ВСУ прорываются к границе с РФ в районе Рубежного (Харьковская область) Такой вывод можно сделать, исходя из карты боевых действий в районе Харькова, Изюма, Лимана и Северодонецка. В Луганской области орки вышли к границе с Донецкой областью в районе Попасной. Это сегодня подтвердил и Генштаб ВСУ.

10:34 На півдні Харківської області попередили про планові вибухи. У вівторок, 17 травня, не території Лозівської територіальної громади знищуватимуть вибухонебезпечні предмети. Про це повідомили у Лозовській міській раді.

9:37 Харків сьогодні. З початку повномасштабного вторгнення росія регулярно завдає ударів по першій столиці України. На це боляче дивитись: зруйновані будівлі, дірки замість вікон та багато зруйнованих доль. Тут побував "російський світ", він приніс розруху та біль!

9:28 Від російських обстрілів у Циркунах 16 травня сталося чотири пожежі Серед них горіли житлові будинки та гараж. Загиблих чи поранених немає, повідомило облуправління ДСНС Харківщини. Крім того, військові Росії потрапили в Будинок культури Дергачівської міської ради.

9:15 Де отримати гуманітарну допомогу у Харкові 17 травня.

05:52 Відбій повітряної тривоги в Харкові та області.

05:21 Повітряна тривога в Харкові та області.

04:24 Відбій повітряної тривоги в Харкові та області.

02:34 Повітряна тривога в Харкові та області.

01:30 У Харкові з 25 травня відновлять роботу відділи державної реєстрації актів цивільного стану. Зокрема, як повідомили у Східному міжрегіональному управлінні Мін'юсту, РАЦС на вулиці Сумській, 61, прийматиме громадян за попереднім записом.

01:08 Указом президента України Володимира Зеленського звання Героя України присвоєно старшому лейтенанту Кирилу Агасиєву, командиру взводу 92-ї окремої механізованої бригади, що боронить Харківщину. Окрім того, державними нагородами відзначено ще 200 військових.

Раніше голова Харківської обласної Військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що російські окупанти істотно зменшили інтенсивність обстрілів Харкова.

Вас також можуть зацікавити новини: