Ситуація в Бахмуті дуже складна / фото libkos

Ситуація в Бахмуті Донецької області дуже складна, там точаться безперервні запеклі бої. Більша частина міста перебуває під контролем окупантів. Українська армія контролює західний "висотний" район Бахмута, де можливо вести оборонні дії.

Військовий експерт Владислав Селезньов переконаний, що оборона Бахмута триватиме доти, доки діятиме "дорога життя", через яку наші військові отримують все необхідне та вивозять поранених. Про це він заявив в інтерв'ю "Обозревателю".

Експерт наголосив, що ця "дорога життя" перебуває під контролем російської артилерії. Він пояснив, що оборона Бахмута "сточує" людські та технічні можливості путінської армії.

Відео дня

"Щодо перспектив, то очевидно, що вони безпосередньо залежать від можливостей наших десантників, які тримають горловину, через яку проходить дорога життя. Як довго наші сили та засоби зможуть утримувати цю горловину, важко сказати, бо це залежить і від технічних та людських можливостей путінських військ", - заявив Селезньов.

Він звернув увагу на заяву керівника прес-служби українських Сил оборони Сергія Череватого про те, що у Бахмуті знизилась інтенсивність артилерійського вогню та кількість піхотних атак. Тож це свідчить про те, що армія РФ виснажується.

"Чи здадуть українські Сили оборони Бахмут, чи будуть змушені відійти на інші рубежі та позиції в районі Часового Яру, чи продовжуватимуть тримати оборону – результат залежить від збігу низки чинників", - підсумував Селезньов.

Ситуація у Бахмуті

5 квітня Зеленський заявив, що найскладніша ситуація на фронті залишається у Бахмуті Донецької області, але ворог не контролює місто.

Цього ж дня Генштаб ЗСУ повідомив, що на Бахмутському напрямку росіяни намагаються взяти під повний контроль місто Бахмут та продовжують його штурмувати.

Також 5 квітня Інститут вивчення війни спростував дані про те, що "вагнерівці" захопили залізничну станцію Бахмут-1, оскільки візуальних підтверджень цьому немає.

Вас також можуть зацікавити новини: