Кім попросив жителів Миколаївської області допомогти іншим регіонам України, які з-за ракетних ударів РФ ризикують залишитися без електрики / скріншот відео

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім попередив українців про небезпеку. РФ готує нові масовані ракетні удари, країна-агресор виводить кораблі в Чорне море, а в Астрахані на зліт готуються винищувачі.

Про це Кім розповів у своєму Telegram.

"Кораблі знову виходять в Чорне море, тобто перезарядили вони "Калібри" ці і готуються на зліт з Астрахані. Гіпотетично, можуть бути ще удари. Тому стежте за сигналами повітряної тривоги, не нехтуйте своєю безпекою", - сказав глава Миколаївської Військової адміністрації.

Також Кім попросив жителів Миколаївської області допомогти іншим регіонам України, які через ракетні удари РФ ризикують залишитися без електрики.

"Прошу, зокрема по Миколаївській області. Нам потрібно обмежити в годину-пік споживання електрики. У нас немає "прильотів" по критичній інфраструктурі, але ми повинні допомогти іншим регіонам, тому що єдина система, кількість напруги і електрики одна, тому я всіх прошу, нам потрібно обмежити, помірковано, можливості споживання... Не дивуйтеся, що буде темно в місті, трохи менше буде тролейбусів", - додав Кім.

Масовані ракетні удари по Україні: що відомо про події 10 жовтня

Раніше УНІАН вже повідомляв, що вранці 10 жовтня РФ вдарила по низці областей України ракетами. Вибухи були в Києві та області, а також у Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській, Житомирській, Дніпропетровській та інших областях.

Як повідомив Генштаб ЗСУ, РФ випустила 83 ракети, 45 з яких були знищили сили ППО. Путін визнав, що масований удар по Україні був помстою за Кримський міст. Відомо, що кількість жертв вже досягла 11.

Вас також можуть зацікавити новини: