Російський флот у небезпеці / фото REUTERS

Директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих заявив, що існують перспективи повної блокади російського флоту.

"Дійсно, є перспективи повної блокади. Ситуація у розвитку. Удари невідомих засобів повітряного та морського базування все глибші і глибші відносно лінії зіткнення. Сили оборони не беруть на себе відповідальність, але вони дивним чином відповідають завданню щодо порушення глибокої логістики ворога - забезпечення паливно-мастильними матеріалами", - сказав він в ефірі "Еспресо".

Зазначається, що удар по Керченському мосту, танкеру SIG та кораблю "Оленегорский горняк" треба розцінювати як прицільні удари, які потрібні, щоб проаналізувати всі можливі супутні процеси.

Відео дня

"І надалі робити подібні удари системними. Подібні засоби призначені для "ройового" застосування. Це буде більше ефективно і дозволить, зокрема виконати завдання блокування нормальної діяльності військово-морського флоту і гри, яку нам нав'язали щодо використання економіки Чорного моря", - підсумував Рябих.

Удари по російському флоту

Як раніше повідомляв УНІАН, Військово-морські сили України повідомили про виведенні з ладу п'яти великих десантних кораблів Чорноморського флоту Росії.

У Чорному морі утворились нові умови для протистояння. Україна здатна активно протидіяти флоту Російської Федерації. Російські окупанти після успішних ударів ЗСУ по їхньому флоту вдались до нової "тактики". Вони створили загородження з цивільних кораблів.

У російському Міністерстві оборони минулої доби заявили про спробу атакувати кораблі Чорноморського флоту РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: